22 Kasım 2008 Cumartesi

HAMSİ KOKUSUNA SON !


ilk kez hamsi kokusunu çıkaran sabun üretildi.
ORDU Yağ Sanay, fındık kullanılarak hamsi kokusunu çıkaran sabun üretti. Türkiye genelinde Çotanak markasıyla yaptığı sıvı yağ üretimi ile tanınan Ordu Yağ Sanayi, temizlik grubu bünyesinde dünyada ilk kez hamsi kokusunu çıkaran sabun üretti.

Seranut markası ile sıvı ve katı olmak üzere üretilen sabun, hamsinin yanı sıra diğer balık kokularını ve sarımsak, soğan ve işkembe gibi diğer ağır kokuları da çıkarıyor. Sabunda, kokuyu çıkarmak için fındıktan elde edilen maddeler kullanıldı.

Ordu Yağ Sanayi Müdürü Sedat Murat Bayrak, ürünü hamsi partisi verdiği bir basın toplantısı ile duyurdu. Fiskobirlik Alışveriş Merkezi'ndeki basın toplantısında Bayrak, kendisi tarafından fikrin bir sohbet sırasında çıktığını, pazarda farklı ürünlerle bulunmak istediklerinden dolayı da bu çalışmaya start verdiklerini söyledi.

Bu formülün bulunması için 6 ay çalışıldığını aktaran Bayrak, "Biz bunu balıkçılardan, ev hanımlarından denemesini istedik, müspet sonuç aldık. Dünyada bir örneği daha olmayan bir ürün bu ve sağlıklı bir ürün. Hatta tavsiye etmiyorum ama banyo bile yapılabilecek kadar sağlıklı bir ürün. Bunu tanıtım fiyatı ile ilk önce Karadeniz Bölgesi'nde, ardından bütün Türkiye'de pazara sunacağız. Eğer kısmetse dünya pazarlarında da yer almak istiyoruz. Bu, güvendiğimiz inandığımız bir ürün." dedi. Bayrak, daha sonra hamisi yediği ellerini sabun ile yıkayarak, ürünlerini denedi.http://www.orduajans.com/index.asp?gorev=haberdetay&id=1669

Hiç yorum yok: