17 Ekim 2011 Pazartesi

Muhsin Yazıcıoğlu Sivaslıların Gönlünde Yaşıyor.

Sivas son dakika haberleri ile adını sıkça duyduğumuz illerin başında geliyor. Madımak olayları Sivas tarihi’nde yer alan en üzücü hadiselerden biri kuşkusuz. Bugünlerde ise Helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile haberlerde boy gösteriyor

Sivaslılar için ayrı bir öneme sahip olan Yazıcıoğlu 1954 yılında Sivas’ın Şarkışla ilçesinde dünyaya gelmiş. İlk ve ortaöğrenimini Sivas’ta tamamlamaya müteakip Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinden mezun oldu. Siyasi hayatına 1968’li yılarda başlayan Muhsin Yazıcıoğlu 1977 -1978 yıllarına Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevlerinde bulundu. MHP'de Genel Başkan Müşavirliği görevini 1980 yılına kadar sürdüren Yazıcıoğlu 1980 darbesi sonunda yapılan yargılamada 7,5 yıl ceza aldı. Mamak cezaevinde yatan Yazıcıoğlu cezaevinden çıktıktan sonra siyasi çalışmalarına devam etti. Muhsin Yazıcıoğlu
20 Ekim 1991 Milletvekili Genel Seçimlerinde RP-MÇP-IDP bünyesinden Sivas Milletvekili oldu. 1993 yılına kadar siyasi çalışmalarına Milliyetçi Çalışma Partisi çatısı altında devam eden Muhsin Yazıcıoğlu 9 Ocak 1993'de partisinden istifa ederek Büyük Birlik Partisi’ni kurdu. 1995 yılında ANAP - BBP dayanışmasından tekrar milletvekili seçilen Yazıcıoğlu 1996’da Anap’tan istifa ederek tekrar partisi bünyesine geçti. 2007 yılın kadar BBP Genel Başkanlığı ile siyasi hayatına devam eden Yazıcıoğlu 2007 milletvekili seçimlerinde Sivas Bağımsız Milletvekili seçilmiştir. 25 Mart 2009 tarihi ise elim bir kazanın habercisi olmuştur. Kahramanmaraş mitinginden dönen Yazıcıoğlu içinde bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybetmiş tüm Sivaslıları olduğu gibi kendini sevenleri derin bir üzüntüye terk etmiştir.

Evli ve iki çocuk sahibi olan Yazıcıoğlu Sivaslıların kalbine taht kurmuş bir siyasetçidir. Televizyonlarda geçen son dakika haberleri ile büyük bir şok yaşayan Sivas halkı Yazıcıoğlu’nun ölümüne hala alışabilmiş değil. Sivas’ın en önemli caddelerinden birine Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı adı verilirken yapılması planlana dev spor kompleksine de Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi adı verilecek.

Sivaslılar kadar Sivas’a ve hemşerilerine bir o kadar bağlı olan Yazıcıoğlu yaşamında şehrin gelişimi adına büyük emekler vermiş bir siyasetçidir. Bu emekleri vefalı Sivas Halkı asla unutmayacaktır.

Hiç yorum yok: